Enjoy life – Niet in drama blijven hangen

  • door

In het vliegtuig stappen.. ik doe het, maar zie er altijd enorm tegenop. Met trucjes om mezelf kalm en stoer te houden doe ik net of ik een wereldreiziger ben, wetend dat als ik me hierdoor laat tegenhouden ik nergens kom. Dus vol goede moed en boordevol energie ging ik vorige week naar Ibiza om een huis te zoeken voor de Energy Leaderships Retreats die ik ga geven in oktober.

De vlucht ging goed. Niets aan de hand. Totdat de piloten bij het landen op het eiland, vanwege de harde wind, 3x een doorstart moesten maken voordat ze doorgaven dat ‘we’ nog voor 15 minuten benzine hadden om uit te wijken naar Mallorca. Lekker dan.

Ik was verre van relaxed en stoer..

Boven mijn middel leek ik redelijk kalm, daaronder stopten mijn benen niet met trillen. Ik mocht van de man naast mij zijn hand vasthouden. Bless him. Tijdens dit moment ging er door me heen…wanneer is het echt gebeurd? En als het zo is…dacht ik.. denk dan aan al die mensen voor jou die al zijn doodgegaan. Die hebben het ook gedaan, die waren ook stoer. Just let it be. Mijn leven ging niet als een film langs me heen, ik was maar met 1 ding bezig en dat was doorademen.

Maar goed. Uiteindelijk zijn we veilig geland. En toen ik bij mijn logeeradres kwam werd me duidelijk hoe veel invloed je sociale omgeving heeft op je energieniveau. Want ik mocht mijn verhaal delen, ze luisterden, bagatelliseerden niet, praatten het niet goed, en vonden me geen aansteller. We proosten op het leven en daarmee was het klaar. Ik bleef niet hangen in dit drama. Het was geweest. 

Blijf er niet in hangen

Maar hoe vaak doen we dit wel? Spelen we die nare dingen die zijn gebeurd of gezegd af in ons hoofd, over en over again. Zonder dat het wat veranderd aan de situatie? Dit heeft enorm effect op ons productiviteit en gevoel van geluk. Het heeft geen zin en toch kunnen we het soms niet laten. Herkenbaar?

De week op het eiland was heerlijk, ik zat in een superflow. Ik stond open voor nieuwe contacten, daardoor ontstonden er geweldige ontmoetingen en heb ik heel veel geleerd, fijne momenten gehad en genoten. Daarbij heb ik mijn huis gevonden!

Maar ik moest natuurlijk ook weer terug naar Nederland. Tijdens een prachtige wandeling voordat ik weg moest, betrapte ik mezelf er op dat ik me al druk maakte om de terugreis. Ik besefte dat dat maakte dat ik niet van de omgeving genoot en met mijn hoofd al in de toekomst zat. Vast in mijn aanname omdat iets in het verleden was gebeurd dat nu ook weer zou gebeuren. Maar ik ben geen toekomstvoorspeller en kon dus niet weten hoe de terugvlucht zou verlopen. Ik stopte met me zorgen maken. Bewust. Ik dacht aan de lessen van Eckhart Tolle, leef in het NU en besloot me pas druk te maken als het mis zou gaan in het vliegtuig. Mijn laatste momenten op Ibiza werden daardoor gewoon weer prettig. Mooie les dus hoe dit werkt.

Hoe vaak zijn we niet bezig om onze dagelijkse bezigheden te laten vertroebelen door iets waarvan we niet weten of het gaat gebeuren?

Hoe vaak ben jij per dag bezig met je zorgen maken, schuldgevoel, piekeren of twijfelen?

Dit is waar ik het met mijn coachklanten over heb. Dit zijn de dingen die ik jou als energy leadership expert bij jezelf ga laten doorzien. Want dit haalt onze energie zo naar beneden dat we niet doen wat we moeten doen en niet genieten hoe we kunnen genieten. 

Bedenk maar eens hoe jij als ondernemer daarmee geld laat liggen omdat je, in plaats van productief bezig te zijn, bezig bent met je zorgen te maken. Hoe beïnvloed dat jouw energie niveau, humeur en beslissingen denk je?

Hiervan bewust worden maakt een enorm verschil. Met als resultaat: meer positieve tijd waardoor je vanuit een hoge energie gaat leven en werken en makkelijker je geld gaat verdienen.

Kortom word je bewust, ervaar meer rust en krijg meer tijd TO ENJOY LIFE.

Fijne dag weer allemaal!