Let’s talk business en bewustwording

  • door

NU is de tijd om aan jezelf te werken

Ik hoor je denken ‘Yeah right, ik heb wel wat anders aan mijn hoofd dan bezig zijn met persoonlijk ontwikkelingsgedoe’.

Kan ik me iets bij voorstellen. En toch, of misschien wel juist als je zo denkt vraag ik je nog even door te lezen. Je bent er nu toch.

Uit eigen ervaring kan ik je namelijk vertellen dat op het moment dat ik aan mezelf begon te werken ik stappen nam die mij veel geld en een veel leuker leven hebben opgeleverd. Dus geloof me. Het kan echt de moeite waard zijn!

Want we komen onszelf nu allemaal ongelooflijk tegen. Ons meest goede eigenschappen, maar ook de minder leuke en handige kanten worden uitvergroot. Hoe jij in het leven staat bepaalt namelijk hoe je tegen situaties aankijkt, welke emoties dat oproept en daarmee hoe je handelt.

Hoe is jouw leven op dit moment?

  • Ervaar je stress omdat je bedrijf stil ligt en er geen geld binnenkomt, komt er niks wat productief is uit je handen, maak je je vreselijk zorgen, twijfel je of het allemaal wel goed komt, voel je je slachtoffer van de omstandigheden, wacht je af tot dingen voor je worden opgelost?
  • Ben je boos, gefrustreerd, geef je de schuld aan het coronavirus, de regering, je partner, de wereld dat jouw situatie nu waardeloos is en zoek je de confrontatie op?
  • Of ga je in de actie stand en zie je ineens mogelijkheden om je leven anders in te richten, zie je het voordeel van samen met je kids zijn en een beetje meer te kunnen bijdragen aan hun opleiding, ben je er meer voor anderen dan ooit omdat je daar nu tijd voor hebt, word je ineens mega creatief, geloof je dat alles gebeurd voor een reden en vertrouw je erop dat het wel goed komt?
 

Sociaal wenselijk is dat je je in dat laatste herkent. Maar heel eerlijk, de meesten zullen ook wel de eerste twee zien terugkomen in hun leven. Goede nieuws is. Dat is niet erg en absoluut normaal! Alleen kun je je afvragen hoe deze ‘negatieve’ reacties je helpen om vooruit te komen. En daar komt een stukje leiderschap om de hoek kijken.

Want hoe gaaf zou het zijn als je, als straks alles voorbij is, sterker en positiever in het leven staat? Zou dat je kunnen helpen om je, vol vertrouwen, zelfverzekerdheid en vanuit een positieve flow, weer te focussen op de toekomst?

De aankomende weken ga ik een paar concepten met jullie delen die mijn denk- en zienswijze enorm hebben veranderd. Ten goede. Waardoor ik meer leiderschap nam over mijn leven en met als resultaat dat ik nu niet in de paniek zit, dat ik geloof dat deze tijd een doel heeft en ik het vertrouwen heb dat het goed komt.

Mijn leven is significant beter geworden toen ik 10 jaar geleden besloot niet langer als ‘slachtoffer’ door het leven te gaan

Ik ben serieus aan mijzelf gaan werken. Door open te staan voor het idee dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gedachtes, emoties en daarmee mijn handelen gingen er dingen veranderen. Ik stopte met vooral anderen de schuld geven van mijn ellende, ik ging mijzelf verdiepen in waarom ik deed wat ik deed, sprak coaches, ging cursussen doen, naar seminars en had als grote doel: Ik wil het leven leuker maken voor mijzelf en daarmee voor anderen. 

En ik wil niet bagatelliseren hoe deze periode nu echt zwaar is voor sommige mensen. Maar hoe wij in het leven staan bepalen we zelf. Ook al denk je ik heb geen keuze. Ook dat is een keuze.

Ik nodig je uit open-minded deze concepten te lezen. En als nu al je haren overeind staan door alleen al deze opmerking, vraag jezelf dan alleen maar af.. waarom gaan mijn haren overeind en helpt het me te groeien? Wat levert het mij op om star in mijn eigen manier van denken te blijven vastzitten?

Alleen daarmee sta je al meer open voor de mogelijkheid dat er andere opties zijn. En daarmee groei je.

Mijn missie: Ik gun iedereen een bewuster en daarmee (zeer waarschijnlijk) een relaxter leven.

Als energy leadership coach help ik vrouwelijke ondernemers en professionals die worstelen met dingen die hen stress opleveren sneller te shiften naar een hoger energielevel. Zodat ze lekkerder in hun leven en bedrijf te staan en veel productiever en effectiever gaan werken. Hierdoor ontstaat meer plezier, rust en vertrouwen om die dingen te doen waar ze goed in zijn en het meeste geld mee kunnen verdienen.