Oproep aan thuiswerkende moeders: Stap in je leiderschap

Hoe voel je je tijdens deze quarantaine periode? Sta je ‘s morgens op vol energie en blijheid? Heb je zin in de dag? Of voel je je angstig, boos, gefrustreerd, moe en denk je daar gaaaaan we weer?

Nu in deze periode is dit misschien wel extra relevant. Als je nu thuiszit met de kinderen en je komt niet aan je eigen werk toe kunnen er gevoelens van frustratie, verdriet of zelfs woede ophoog komen.

Misschien herken je deze gedachtes:

IK als moeder MOET alles maar oplossen. Ik MOET de boel maar draaiende houden. Waarom moet IK hier nu voor opdraaien, ik BAAL!

Ben jij die vrouwelijke professional die zichzelf nu voor de zware taak ziet staan van business aan de kant, werk je je een slag in de rondte om alle ballen hoog te houden en voel je soms een sloof in het huishouden alsof jij en jouw business er niet toe doen? Lees dan even verder.

Ik hoor je en snap je.

Ook al heb ik geen kinderen, ik voel je frustratie. En nu hoor ik je denken…jij hebt makkelijk praten. Hoe kan jij nou snappen hoe het is als je jezelf en je business opzij moet zetten om er voor iedereen te zijn behalve jezelf?

Ook ik ken het gevoel dat ik er niet toe deed. Er waren meer dan genoeg momenten in mijn leven dat ik me in allerlei bochten moest wringen om me aan te passen en de boel draaiende te houden. 

Er was bijvoorbeeld een moment toen ik voor mezelf wilde beginnen en mijn partner dat geen goed idee vond. Mijn plannen moesten in de kast en ik voelde de frustratie dat ik niet kon doen wat ik wilde. Ik liep daarin vast en ik stelde uit. Klagend, mopperend en mezelf enorm zielig vindend.

Neem controle over je leven, stap in je leiderschap.

Ik ben gaan zien welk aandeel mijn eigen gedrag daar in had, wat ik daarin deed. Op het moment dat ik inzag dat ik daar invloed op had nam ik controle over mijn eigen leven.

En daarin zit nu mijn boodschap aan jou. Want alleen jij kunt hierin een verschil maken. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, emoties en acties is waar je invloed op hebt. Die ander verander je niet. Maar jezelf wel. En omdat ik ooit de keuze maakte mijn verantwoordelijkheid te nemen in deze is mijn leven veranderd. Ten goede.

Ik besloot dat ik voortaan naar mezelf ging luisteren, mijn aandacht ging leggen op de goede intentie van de ander en dat ik UIT mijn slachtofferrol wilde stappen.

En daarmee stapte ik IN mijn leiderschap. Daarmee begon ik WEL voor mezelf, creëerde een succesvolle schoonheidssalon, startte als coach en organiseerde meerdere inspirerende retreats op Ibiza voor vrouwen die tijd voor zichzelf nodig hadden om keuzes te maken. Mijn leven was geworden hoe ik het voor ogen had.

En nu jij

Hoe jij ook meer controle krijgt over je emoties, gevoelens en energie leg ik je morgen uit aan de hand van de 7 niveaus van energie/ bewustzijn die ik tijdens mijn coachtrajecten gebruik.

Dit scheelt je een scheiding aanvragen, je kinderen achter het behang plakken en het gevoel waar doe ik het allemaal voor?!

Dus stay tuned voor het vervolg 😊    

Ik nodig je uit, als je merkt dat je je een slachtoffer voelt van de omstandigheden en je je boos of verdrietig voelt, jezelf even tijd te geven om te reflecteren.

En als je dat wilt ben ik er voor je.

Daarom heb ik de GRATIS ‘Raise your energy call’ in het leven geroepen. Geen verplichting tot een coachtraject, maar een neutraal luisterend oor die je weer even de goede richting in helpt. Stuur me even een berichtje als je hier gebruik van wilt maken.

Ik weet het, dit zijn geen gemakkelijke tijden. Het goede nieuws: je hoeft het niet alleen te doen. Samen kom je verder.

Liefs, Brigitte