Vervolg: Oproep aan werkende moeders Kom vol energie door de corona crisis met het hele gezin

Hoe jij bewust en onbewust reageert op situaties die er gebeuren in je leven hebben een effect op de kwaliteit van je leven.

Ik zie je schrikken over deze lap tekst, sorry daarvoor. Is even nodig. De volgende posts zal ik me inhouden okay?

Dit even lezen als je tijd hebt en dan begrijp je wat ik bedoel als ik het over hoe je energetisch in het leven kunt staan. En dit is waar je het verschil kunt maken voor jezelf en anderen. Super fijn om te weten, I promise 😊

7 niveaus van energie

We onderscheiden 7 niveaus van energie van waaruit je denkt en doet. Dit zijn de filters waardoor we de wereld zien. En dit komt voort uit je opvoeding, de dingen die je hebt meegemaakt, je aannames, overtuigingen, waardes en interpretaties van dingen die er gebeurd zijn.

Deze manier van kijken is gebaseerd op de 7 levels of energy, de 7 levels van bewustzijn bedacht door D. Bruce Schneider. Hij is de founder van de coachopleiding die ik heb gedaan en vanuit deze inzichten leer ik mijn klanten bewuster keuzes te maken. Dit levert ze meer tijd, meer energie en vanuit een positieve vibe veel meer succes op!

Kies je energie

Laten we het even betrekken op thuiszitten met je kids tijdens deze Corona crisis. Nu kun je geen kant op. Je wordt misschien gedwongen in rol die je niet wilt en je kunt niet doen wat je eigenlijk in gedachten had. In deze blog leg ik je uit hoe je hier mee om kunt gaan.

Om sterk in het leven te staan moet je zorgen dat je lichamelijk sterk bent: je eet gezond, je sport en gaat op tijd naar bed. En hoewel dat ook ontzettend belangrijk is, is dit is eigenlijk maar één aspect.

Geestelijk sterk en gezond zijn is namelijk net zo belangrijk.

Vanuit welke energie sta jij in het leven?

Jouw kernenergie is de energie die je meebrengt bij elke actie of situatie. En deze energie kan opbouwend of destructief zijn.

Constructieve en opbouwende energie voedt je lichaam, ideeën en interacties. Het helpt jou en iedereen om je heen te groeien en motiveren en geeft je kracht om geweldige prestaties neer te zetten. Het geeft energie om goed om te gaan met stressvolle situaties. Het is de energie van creativiteit, intuïtie, compassie en geven om.

Destructieve, afbrekende energie is vermoeiend en voelt niet goed. De energie van negativiteit.

Deze laatste energie zorgt voor een filter waardoor je situaties meestal maar op één manier kunt zien. Denken in mogelijkheden lukt dan vaak niet meer.

Als je bewust deze energie inzet (bijvoorbeeld je ergens kwaad om maken) kan dit je helpen om je doelen te bereiken. Maar als je onbewust veel in deze energie zit kan dat emotioneel, mentaal en fysiek zijn tol gaan eisen. Destructief voor jou en de mensen om je heen.

Geen energieniveau is goed of slecht en er zitten aan alle levels voor- en nadelen. In stresssituaties is de kans alleen groot dat je vooral die negatieve energie ervaart en er even in zit. Hoelang … dat bepaal jij.

7 niveaus van energie/bewustzijn van waaruit jij denkt en doet

De levels 1 en 2 zijn destructief (als je er lang in blijft en ze niet bewust inzet), vanaf level 3 ga je in de opbouwende energie denken en leven. Hoe groter je bewustzijn, hoe minder oordeel, hoe leuker jouw leven en dat van de mensen om je heen.

Hier een voorbeeld even uitgaande van de setting man-vrouw-kinderen thuis in coronatijd. Maar alle andere gezinssamenstellingen zijn hier ook van toepassing uiteraard:

LEVEL 1:

Denken dat je geen keus hebt. De gedachte ‘ik moet en dat kan ik niet’, je zorgen maken, twijfel, schuldgevoelens, schaamte. ‘Niemand snapt mij’.

“Ik ben zo van streek. Het is alsof in niet besta. Ik doe er niet toe, dat overkomt mij weer.”

LEVEL 2:

Boosheid. Strijdlust. Frustratie, beschuldiging. Verzettende of vechtende energie. ‘Ik vind jou en mezelf niet leuk’.

“Ik zal hem of haar eens even vertellen hoe het zit, ik ben zo kwaad! Laat hem het zelf maar oplossen”.

LEVEL 3:

Rationaliseren. Het is wat het is. ‘Ik vergeef je’.

“Het is oké, zo is het nou eenmaal. Ik denk dat ik er gewoon mee om moet gaan. Maar ik wil wel dat het gebeurt zoals ik wil.”

LEVEL 4:

Geven om. Compassie. In dienst staan van anderen. Voor anderen zorgen. ‘Ik hou van jou’.

“Ik wil echt het beste voor mijn gezin. Ik ben blij als ik kan helpen in welke vorm dan ook. Ik cijfer mezelf wel even weg als dat nodig is.”

LEVEL 5:

Verzoening. Win-win creëren. Er is geen goed of fout. ‘Ik begrijp je’.

“Waar is de mogelijkheid hier? Hoe kunnen we allebei winnen? Hoe kan ik er voor iedereen zijn en waar kan ik ruimte voor mijzelf en mijn werk creëren? Als ik af en toe even tijd voor mezelf neem ben ik een leukere moeder/vrouw en dat is voor iedereen goed.”

LEVEL 6:

Intuïtie. Creativiteit. De plek voor briljante visionairs. ‘Ik ben jou’.

“We zijn allemaal met elkaar verbonden en alles heeft waarde en een bedoeling. Dit gaat voorbij, misschien is het wel goed dat dit nu gebeurd, we hebben meer tijd voor elkaar. Hij doet zijn best om geld in het laatje te brengen en de stressvolle situatie met corona aan te gaan, ik doe mijn best in het huishouden en met de kids. We zitten allebei in hetzelfde schuitje. Het is voor ons allemaal stressvol. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de rust bewaard blijft.”

LEVEL 7:

Complete passie voor alle aspecten van het leven. Een gevoel van eenheid. Onvoorwaardelijke liefde. ‘Ik ben’.

“Ik voel blijheid in dit en in alle situaties. Het is goed zo. Ik voel me rustig. Met 5 minuten stilte per dag ben ik al oké en laad ik op. In die 5 minuten kreeg ik net een briljant idee wat we na deze periode beter kunnen doen.”

Wat is vooral voor jou van toepassing?

Misschien herinner je je een bepaalde situatie (op je werk of privé) waarin je vanuit een bepaalde energie hebt gereageerd. De vraag is dan: bracht het je wat je wilde?

En nu? Ben je in deze uitzonderlijke coronasituatie in staat in mogelijkheden te denken of ga je in de paniek, frustratie, boosheid en loop je vast?

Bewustwording

Waarschijnlijk reageer je in stressvolle situaties meer vanuit level 1 en 2 dan vanuit de hogere levels. Dat is hartstikke begrijpelijk en absoluut normaal. Er is geen goed of fout. Dit is hoe jij dat doet. En die reactie kan een seconde, minuut, uur of langer duren. Maar wat gebeurt er als je een keuze voelt denk je? Hoe zou je leven anders zijn als je sneller naar een hoger energielevel zou kunnen shiften?

Je weet niet wat je niet weet

Als je je bewust wordt en weet vanuit welk energieniveau je reageert kun je er wat aan doen. Dan zie je waar verbeteringen te krijgen zijn zodat je leven leuker, meer ontspannen en succesvoller kan worden. En als jij anders reageert zal die ander dat waarschijnlijk ook doen.

Leid je leven

Iedereen is een leider. Je leidt niet alleen een bedrijf maar ook je eigen leven. Als je er zo naar kijkt kun je je eigen leven nog béter leiden. Je bewust worden waar gevoelens en gedachtes vandaan komen, hoe je tegen dingen aankijkt en waarom je doet wat je doet maakt een enorm verschil.

 

“If you want to be happy, put your effort in controlling the sail, not the wind”

 

Ik nodig je uit, als je merkt dat je je een slachtoffer voelt van de omstandigheden en je boos of verdrietig wordt, jezelf even tijd te geven te reflecteren.

En als je dat wilt ben ik er voor je.

Daarom heb ik de GRATIS ‘Raise your energy call’ in het leven geroepen. Geen verplichting tot een coachtraject, maar een neutraal luisterend oor die je weer even de goede richting in helpt.

Wil je hier gebruik van maken ga dan naar mijn site en boek een call.

Ik weet het, dit zijn geen gemakkelijke tijden. Het goede nieuws: je hoeft het niet alleen te doen.

Liefs, Brigitte