Een nieuw jaar: Wie wil jij zijn in 2020?

Ik kreeg de vraag “hoe leer ik meer ondernemend te denken?”Daar moest ik even op kauwen. Hoe heb ik dit geleerd en waar heb ik nog te leren?

Vanmorgen luisterde ik naar de podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman (een aanrader) over wie je wilt zijn in 2020. Een hele goede vraag. Want weten wat je wilt HEBBEN is één ding maar weten wie je wilt ZIJN is misschien nog wel belangrijker.

Wil je meer tijd voor jezelf, meer rust, meer geld om leuke dingen te doen of te leren, meer zelfvertrouwen of gewoonweg meer richting in je leven… dan zul je aan de bak moeten. Cursussen volgen, voorbeelden vinden van mensen die het al gedaan hebben, nieuwe dingen leren.

‘Je bent goed hoe je bent’ klopt misschien niet helemaal

In de podcast werd gezegd dat ‘je bent goed hoe je bent’ misschien niet helemaal klopt. Want als je compleet tevreden bent met wie je bent dan zou er niets te veranderen zijn. In de basis is natuurlijk iedereen goed hoe hij is. Dat is zeker zo. Maar ben je te zwaar, heb je te weinig geld, doe je niet wat je leuk vindt en baal je daarvan? Dan ben je dus even “niet goed” hoe je bent en kun je iets veranderen. Ik ben het ermee eens. Ik denk dat je nooit klaar bent met jezelf verbeteren en daar is niks mis mee.

Wil je een slanker persoon zijn, wil je een betere partner zijn, wil je succesvoller zijn in wat dan ook, dan zul je aan jezelf moeten werken.

Dat is waar het over gaat in mijn coachsessies. Dat is iets wat ik jou mee wil geven. En dat is ook waarom ik mezelf laat coachen.

Ik weet dat er dingen zijn die ik nog niet goed doe, die beter kunnen en die ik graag anders zou willen zien. Dat maakt dat ik soms uit mijn comfortzone moet en nieuwe dingen moet leren. Ik zal in de spiegel moeten kijken en moeten onderzoeken waar het vandaan komt dat ik dingen niet doe of heb.

Ik kom van een plek waar ik altijd geld tekort kwam en weinig zelfvertrouwen had. Maar na heel veel boeken, seminars, webinars, coaches en trainingen ben ik nu op een punt dat ik wel genoeg geld heb, dat ik meer zelfvertrouwen heb en dat ik hiermee nu anderen mag helpen.

Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zou gaan beleggen, dat ik dure coachtrajecten zou kunnen betalen, dat ik geen 9-5 baan in loondienst zou hebben en toch is dat nu zo. En hoe komt dat? Omdat ik heb geleerd meer ondernemend te denken.

Ik heb geleerd in mogelijkheden te denken en nu dat zo is, kan ik niet meer anders. Niets is onmogelijk en mijn verzinhoofd staat nooit stil. Niet gezegd dat ik ook alles uitvoer of dat dat vanzelf gaat want ik kom mezelf nog iedere dag tegen waarin ik mezelf enorm tegenwerk. Waarin ik niet durf.

Ik wil in 2020 iemand zijn die een voorbeeld is voor anderen

Maar ik WIL het leren want ik wil iemand zijn die wel durft, die dromen waarmaakt en die zichzelf blijft ontwikkelen. Ik wil in 2020 iemand zijn die een voorbeeld is voor anderen die misschien nu nog niet hebben wat ze willen maar die wel een idee hebben waar ze naar toe willen. Misschien herken je jezelf hierin?

Mijn visionboard staat vol met dingen die ik wil realiseren maar ik plak er nog iets bij. Ik wil een liefdevol, inspirerend mens zijn die staat voor haar ideeën, die vasthoud aan haar plannen en die vervolgens ook uitvoert.

Wie wil jij zijn in 2020?